Modernisering van B2B commerce bij groothandels. Hoe kies je de de juiste technologie?

Een Video van Gerrit Enthoven en Erik Jansen
Intershop en Squadra

Meld je aan, bekijk de video

Met je registratie ga je akkoord met de Voorwaarden & Privacy Policy
Ik ga meteen kijken

Meer over de video

 Veel groothandels waren reeds vroeg met B2B commerce. Maar door vaak hele specifieke behoeften en nieuwe technische mogelijkheden zijn veel bestel- omgevingen aan vernieuwing toe. Maar hoe kies je nu de juiste e-commerce software die aansluit op de specifieke eisen van groothandels en die ook klaar is voor wat de toekomst brengt? 

 

Zo hebben groothandels vaak veel, maar ook een heel breed scala aan klanten. Van kleine MKB bedrijven tot grote internationals. Om die grote aantallen en diversiteit in klanten goed te bedienen en te binden, zijn digitale kanalen een kosteneffici├źnte aanvulling op het traditionele account management. Daarnaast overwegen groothandels steeds vaker om, via market places of via eigen online shops, direct aan consumenten te leveren. 

 

In deze video leert u over hoe groothandels het selectieproces het beste kunnen aanvliegen. Ten eerste gaat het dan om het doorvertalen van de commerciele strategie naar klantsegmenten gebaseerd op koopgedrag, het in kaart brengen van de specifieke Customer Journey en bestel-kanalen per klantsegment, om vervolgens functionele requirements voor digitale touchpoints vast te kunnen stellen. 


Ten tweede is de doorvertaling belangrijk en de noodzakelijke wijzigingen in de bestaande IT architectuur en de technologische requirements duidelijk vast te stellen. Vervolgens kan  dan het meest geschikte future-proof B2B e-commerce platform geselecteerd worden. 


Onderwerpen die verder aan bod komen zijn het nut van een progressive web app (PWA), Headless Commerce, de technology stack, goed doordachte integratie architectuur en het belang van een gedetailleerde business case.Thema's besproken door deze video

Ondersteund door


Loading content...

Loading content...